Relevante koplingar

unike naturopplevelsar

På denne sida finn du nokre linker til diverse offentlige hjelpemiddel og lokal informasjon som kan hjelpe deg å bedre benytte statsallmenninga.

Fortun


"Fortun er ei lita, triveleg bygd i Sogn. Riksveg 55 slynger seg storslått frå bygda opp på Sognefjellet."

Dei har både treningssenter, fleire utandørs klatrefelt, grillhytte med leikeplass og fleire velstelte lier kvar ein kan gå på post. 

I tilleg tilbyr bygdalaget muligheit til å leige grendahus og møtelokale. 

Dette er den nærmaste bygda til statsallmenninga, kvar fjellstyret også har sitt kontor.


Les meir

DNT


Den norske turistforeninga stiller med diverse aktivitetar, turstiar, skiløyper, servering/betjening og hytter i områda kring og i Luster austre statsallmenning.


Les meir

UT.no


Er ei nettside som har gjort det enkelt å finne gode turmuligheiter, stier og hytter. 


Les meir

IL Fanaråk


IL Fanaråk er det lokale idretslaget som står for mange av turstiane i og rundt området. Dei steller i stand med både det eine og det andre; Skikarusell for barn, rydding og merking av div. stiar, Tur-postar o.l.


Les meir

Turtagrø hotell


"Turtagrø Hotel ligger 884 moh i Vest-Jotunheimen, og har tradisjoner tilbake til 1880- årene. Turtagrø og Hurrungane er kjent som fjellsportens vugge i Norge. Hotellet er et samlingssted for fjellfolk som bruker området til vårskiturer, fjellvandring langs merkede stier, toppturer, breturer og fjellklatring."     

-Turtagrø hotell


Les meir

Sognefjellshytta


"Sognefjellshytta ligger midt mellom øst og vest inntil Sognefjellsveien som er Nord Europas høyest fjellovergang. Sognefjellshytta ligger på toppen av Sognefjellet 1400 m.o.h.. Du kan komme hit fra øst via Lom og Bøverdalen eller fra vest langs Sognefjorden og Luster."     

-Sognefjellshytta


Les meir

Nørdstedalsseter


"Nørdstedalseter ligger øverst i Fortunsdalen i Breheimen. Sommerstid kan du komme deg helt frem til hyttedøra etter en fantastisk biltur opp fra Sognefjorden. Hytta har en intim og hyggelig atmosfære og er et knutepunkt i ruta mellom Jotunheimen og Breheimen."     

- DNT


Les meir

Vassbakken Kro og Camping


"Midt mellom Skjolden og Fortun, i ein frodig dal omkransa av bratte fjell, ligg Vassbakken ved den nasjonale turistvegen Sognefjellsvegen. I nord grensar me til Jotunheimen nasjonalpark med Hurrungane og Turtagrø, eit velkjent område for klatring, ski, toppturar og fjellvandring."     

- Vassbakken kro og camping


Dette er den nærmaste campingen vest for statsallmenninga.


Les meir

Skogadalsbøen


"14 km fra nærmeste bilvei ligger Jotunheimensjuvel Skogadalsbøen.
​​​​​​​På Bøen er det som om tida står stille og det er lett å senke skuldrene, slippe taket på jaget og finne glede i den vakre naturen sin rolige sus. Ta en dag mellom bakker og berg medtoppturer, buldring eller under et teppe foran peisen."     

- DNT


Les meir

Fanaråkshytta


"Fannaråkhytta er Noregs høgstliggande DNT-hytte, på 2068 moh. Få toppar kan konkurrere med Fannaråkens utsikt. Toppen er den høgaste plassen i Nord-Europa der ein både kan få servert middag og overnatte.Fannaråkplatået er svært vêrhardt og i snørike vintrarer bygningane ofte heilt borte under snøen."     

- DNT


Les meir

iNatur


"Finn hytter, jakt og fiske i Norge"


Luster austre statsallmenning har annonser for to hytter, fiskekort og småviltjakt på iNatur.     


Les meir

Perfish


"Med Perfish i lomma trenger du aldri lenger å lure på hvordan du skal få kjøpt fiskekort - Uansett sted."

-Perfish

Luster austre statsallmenning seger fiskekort på Perfish.


Les meir